Over H.M. Verploegen

Transportbedrijf, gevestigd in Nederland en Polen
H.M. Verploegen is een (h)echt familiebedrijf. Sinds de oprichting in 1936 door de heer Herman Verploegen, is inmiddels de derde generatie actief in het bedrijf.

Een stukje transporthistorie
Gevestigd in Deest begon Herman Verploegen destijds met transport van bouwmaterialen en vee. Toen nog met paard en wagen. Maar al snel volgden de eerste vrachtauto’s. In de jaren na de oorlog maakte het bedrijf een lichte groei door. Het eerste personeel werd aangenomen, maar ook enkele zonen van Herman namen actief deel aan de onderneming. historie-verploegenLangzaamaan groeide het bedrijf uit naar een kleine onderneming, gespecialiseerd in het transport van bouwmaterialen. In de zeventigerjaren werd deze traditie echter doorbroken. Het bedrijf begon met enkele auto’s internationale transporten te verrichten op onder andere Frankrijk, Spanje en Duitsland. Begin tachtigerjaren volgde polen. Deze landen zijn nog steeds veel bezochte bestemmingen. Halverwege de jaren tachtig werden de werkzaamheden uitgebreid met een stukje logistiek. Dit vertaalde zich in de op- en overslag van bouwmaterialen. Maar ook het laden en lossen van schepen met bouwmaterialen. Door de toenemende vraag van transporten van en naar Oost-Europa, heeft Verploegen in 1991 haar eerste buitenlandse vestiging geopend in Kraków Polen.
Deze vestiging is inmiddels uitgegroeid tot een vestiging met een dertigtal eigen vrachtauto’s die dagelijks voor klanten onderweg zijn in binnen- en buitenland.

historie-verploegen2Sinds 2008 is de derde generatie Verploegen werkzaam binnen de, al bijna 80 jaar bestaande, organisatie. Zij zijn dan ook voornemens de jarenlange logistieke dienstverlening, de kennis en de kwaliteit te handhaven en naar een nog hoger level te tillen. “Superior quality logistics”, dat is het streven.